Ház
Origó
HázOrigoval pont a központban
GamberHosting


Szolgáltatások

top
top

Legutóbbi hirdetések

top
top

Ház kereső:

Tetszik az oldal


top


Újra Lakásbörze: 2014-ben végre feléled az ingatlanpiac?

A hazai ingatlan piac újraéledésének egyik jele lehet, hogy öt év szünet után ismét megrendezik a több mint 100 ezer eladó lakást felvonultató Lakásbörzét a Lurdy Házban. A szervezők szerint ugyanis idén megfordul a trend, és egyre élénkül a piacon lévő lakások iránti kereslet, amely végül hatással lesz az árakra is. A Lakásbörze kiállítás és vásár április 26-27-én tart nyitva, a belépés minden érdeklődő számára ingyenes.
„Mivel a válság alatt nagyon kevés új lakás épült, a használt ingatlanokat is bőséggel kínáló lakásbörze az egyetlen rendezvény, ahol az érdeklődők kényelmesen, személyes kapcsolatot teremtve találhatják meg leendő otthonukat” – mondta el Kövesdi Marcell, az V. Lakásbörze ügyvezető igazgatója.

Mivel a rendezvényen több mint 70 ingatlaniroda állít standot, valamint számos új lakásprojekt is bemutatkozik, az érdeklődők könnyen találkozhatnak azzal az ingatlanirodával, amely éppen azon a területen szakértő, ahol éppen ők keresnek lakást. Éppen ezért nagy rá az esély, hogy sokan olyan lehetőségeket is találnak, amit az internetes lakáskeresés során nem fedeztek volna fel.

Kövesdi Marcell szerint egyértelműen 2014. lehet a fordulópont a magyar ingatlanpiacon. Jóllehet a lakásárak már évek óta alacsony szinten vannak (átlagosan 15 százalékkal csökkentek a válság kitörése, azaz 2008 vége óta), újdonság, hogy a banki alapkamat tartósan alacsony szinten van, ami egyrészt élénkíti a bankok finanszírozási kedvét, másrészt a betéti kamatokra gyakorolt hatása miatt a befektetési lakásvásárlást is ösztönzi. Az utóbbira kedvező hatással van a rövid távú lakás bérbeadás felfutása Budapesten.

Mindezen túl a szakemberek egyetértenek abban, hogy 2014-re jelentős lakásigény halmozódott fel a lakosság körében, hiszen évek óta sokan halogatják a költözést. Míg Magyarországon mintegy 4-5 ezer új lakásra lenne szükség, az elmúlt években mindössze ennek alig harmada, 1400-1500 új lakás épült, az igények felhalmozódása miatt így jelenleg 8-10 ezer lakásra van aktív kereslet a piacon.

Mindezt megerősíti, hogy a Lakásbörze partner-ingatlan irodáinak jelzése szerint a kereslet az elmúlt hat hónapban jelentősen megugrott, a tavaszi hónapoktól a szakemberek pedig további felfutást várnak.

Ami a távolabbi jövőt illeti, Kövesdi Marcell elmondta: idén elindul a négyzetméter árak felzárkózása a válság előtti szintre, bár a folyamat minden bizonnyal lassú lesz, és akár 10-15 évig is tarthat.

Az V. Lakásbörzét 2014. április 26-27-én tartják a Lurdy Ház bevásárlóközpontban. A parkolás és a belépés minden látogató számára ingyenes. A Lakásbörzén az érdeklődők mintegy 100 ezer fővárosi, agglomerációs, és vidéki ingatlanról kaphatnak első kézből információt.

További részletek a rendezvény internetes oldalán: www.lakasborze.com
Forrás: LakásBörze
hirdetés
GamberHosting
bot
top
Kategória:
Típus:
Megye:
Helység:
Ár: - mFt
Szoba:
bottom
top
Hírfolyam
Az új lakás vásárlás álmából könnyen rémálom is lehet! - Újabb történet került elő

Az új lakások piacán már évek óta problémát okoznak az elővásárlási szerződések körüli feszültségek - csúszó átadások, megemelt árak, szerződésbe foglaltaktól eltérő méret, vagy kialakítás. A feszültségek általában a vevő, az eladó és a kivitelező között húzódnak, a fő problémát pedig látszólag a tágan értelmezett vis maior kikötések okozzák a szerződésekben - világít rá a Telex tegnapi riportja, ahol a Forest Hill lakóparkfejlesztésen keresztül mutatják be, milyen problémák is üthetik fel rendre a fejüket az elővásárlási szerződések esetén. A jelenség mindazonáltal nem egyedi és olvasóink például már évekkel ezelőtt küldtek be hasonló tapasztalatokat. Bár régen ez nem jelentett túl nagy kockázatot, de manapság már közös (fejlesztő és vevő) rizikójává vált a kivitelezés előtt akár évekkel lefoglalt lakások végső ára. Meg kell szokni és tanulni mindenkinek az új világ kihívásait.

Tovább
Az új lakás vásárlás álmából könnyen rémálom is lehet! - Újabb történet került elő

Ahogy szigorodnak a jogszabályok, úgy válnak egyre népszerűbbé a környezetkímélő lakásfejlesztések, ami a lakásfejlesztő vállalkozások forgalmán is érződik. Ugyanakkor sokszor a vásárlás megfékezése teszi a legtöbbet környezetért, hiába sarkallnak fejlesztésre a kormányzati támogatások.

Tovább
még több hír

bottom